Bobby Haarms, heer van De Meer
introcreditsstillsperslinkspreviewbestellen

Bobby Haarms, heer van De Meer
Een rondgang door het oude Ajax-stadion in De Meer met Bobby Haarms.

Heb je ooit de meest verborgen plekken gezien in het inmiddels afgebroken Ajax-stadion in 'De Meer'? Bobby Haarms, Ajax-trainer en oudste nog steeds actieve Ajax-lid neemt ons mee in een rondgang door het oude stadion vlak vóór de afbraak.

In het najaar van 1996 ging de slopershamer in het Ajax-stadion in 'De Meer'. Binnen afzienbare tijd is er een Johan Cruijffplein op deze plek. Om het plein ligt dan een nette woonwijk. Weinig zal meer herinneren aan de oude glorie. Het stadion waar het allemaal gebeurde en waarin de 'grote geschiedenis' zich in deze documentaire laat spiegelen.

De camera stijgt langzaam op en gunt ons in vogelvlucht een blik op één van de laatste wedstrijden in het oude stadion. Bobby Haarms blikt terug op de plek waar hij zijn leven lang mee verbonden is geweest. Het aftelbord op het veld, de laatste dagen en uren wegtikkend, zet Bobby Haarms aan tot overpeinzingen. Hij laat oude voetbalmomenten even herleven.

Bobby Haarms vertelt over de bordjesclub. Iedereen die 25 jaar lid van Ajax is, krijgt een bordje met inscriptie aangeboden. Al deze mensen, oer-Ajacieden, kwamen jaarlijks bijeen in De Meer, dineerden en praatten dan samen. Zij stonden symbool voor het verenigingsleven van de omvangrijke Ajax-familie in De Meer.

Deze unieke historische documentaire met nog nooit eerder vertoonde beelden wordt op de middenstip van het stadion in De Meer afgesloten met het zingen van het Bordjes-clublied onder leiding van Michael van Praag.

Perspresentatie van 19 november 1999

• Documentaire
• ± 47 minuten
• Opnamemateriaal: BetaCAM SP
• Screening: DIGIBeta / VHS

Copyrights © NGN produkties, 1999